Etherische oliën

Wat zijn etherische oliën?

Etherische olie is een aromatische of geurende olie die gewonnen wordt uit planten. Dit gebeurt door middel van een verfijnd proces (o.a. door destillatie) om de essentie of de levenskracht die van nature aanwezig is van de plant te onttrekken. Dit is de reden dat etherische olie ook wel eens essentiële olie wordt genoemd. Elke olie heeft zijn unieke aroma, zijn eigen levenskracht en kent dus ook zijn eigen toepassing.

DE KRACHT EN SNELHEID VAN ETHERISCHE OLIEËN

22 seconden om je hersenen te bereiken

2 minuten tot in je bloedbaan

20 minuten tot in iedere cel van je lichaam

De Young Living etherische oliën zijn 100% zuivere etherische oliën met een therapeutische werking en kunnen daarom op 3 verschillende manieren gebruikt worden:  aromatisch 9vernevelen0, plaatselijk (op de huid aanbrengen) en door middel van inname (inwendig). Let wel op dat deze richtlijnen voor volwassenen zijn en niet voor kinderen. Hiervoor zijn andere instructies nodig.

Aromatisch – De geur van de olie die via de neus en de mond in het lichaam komt, wordt in de holtes gefilterd en naar de hersenen gestuurd. Het limbische systeem (emotionele gedeelte) reageert op de etherische oliën door het aanmaken van chemische stoffen die invloed hebben op het zenuwstelsel en een bepaald gevoel creëren. Deze chemische stoffen kunnen het lichaam ook fysiek ondersteunen. Inhaleren van etherische oliën heeft dus niet alleen een mentale ondersteuning van het lichaam maar kan ook fysiek ondersteunen.

Plaatselijk – Etherische oliën kunne op de huid worden aangebracht om fysiek en mentaal het lichaam te ondersteunen. De oliën worden verdund met een plantaardige draagolie. Je zelfgemaakte mengsel kan gesmeerd worden op het gebied dat ondersteuning nodig heeft, op de reflexpunten op de voeten en handen, of op de chakra punten.

Inname – Bij inname van etherische oliën is het altijd belangrijk te weten of deze geschikt zijn voor inname en wat de te adviseren maximale duur van inname is. Bij sommige oliën is het wenselijk een combinatie van verschillende oliën te gebruiken vanwege het effect dat ze kunnen hebben op het lichaam.

Etherische oliën vallen in Europa onder de cosmeticawet. Alle Young Living oliën zijn in Amerika getst door de FDA en een groot gedeelte hiervan is goedgekeurd voor inname. Deze worden GRASS oliën genoemd. In Europa is er de PLUS-collectie en deze oliën vallen onder de wetgeving van voedingssupplementen. PLUS-oliën worden ingenomen met water, in de voeding of in een capsule.
Kinderen jonger dan 6 jaar wordt geadviseerd geen etherische oliën in te nemen.

Neem gerust contact met me op als je meer wilt weten. Ik geef ook regelmatig infoavonden dus houd de nieuwsbrief in de gaten of de nieuwsberichten.