Goed nieuws

De praktijk is weer open. Ik heb er weer heel veel zin in.

De afgelopen tijd ben ik een nieuwe inspiratie tegengekomen, namelijk de werking en mogelijkheden met Etherische Oliën. Oftewel aromatherapie.

Er bestaan veel merken en soorten etherische oliën die in de winkel te koop zijn. Velen van hen zijn synthetisch, maar er zijn ook merken die wel natuurlijk zijn gewonnen, maar toch bewerkt zijn en daardoor niet geschikt zijn voor inname. Deze oliën zijn uitstekend voor een brander of op de huid te smeren. Er staat dan ook op dat het niet voor inname is, omdat het schadelijk kan zijn door de bewerking die ze ermee hebben gedaan.

Ik heb kennis gemaakt met de producten van Young Living. Deze oliën zijn puur natuur en onbewerkt. Daardoor zijn ze niet geschikt om in een brander te doen, omdat dan de werking verdwijnt en omdat ze dan schadelijke stoffen kunnen gaan afgeven als ze droog branden.

Etherische oliën vallen in Europa onder de cosmeticawet. Alle Young Living oliën zijn in Amerika getest door de FDA en een groot gedeelte hiervan is goedgekeurd voor inname. Deze worden GRASS oliën genoemd. In Europa is er de PLUS-collectie en deze oliën vallen onder de wetgeving van voedingssupplementen. PLUS-oliën worden ingenomen met water, in de voeding of in een capsule.

Kinderen jonger dan 6 jaar wordt geadviseerd geen etherische oliën in te nemen.

De oliën zijn verder zeer geschikt om op deze wijze te gebruiken:

  • Aromatisch
  • Plaatselijk
  • Inname

Klik hier voor meer informatie op de pagina Etherische oliën.

Wil je meer weten? Ik geef regelmatig infoavonden. Maar heb je vragen en wil je niet op de avonden wachten? Neem dan gerust contact met me op.